Tulimato


















Nimi englanniksi: Fireworm
Luokka: Liekkiluokka
Ensiesiintyminen: Lohikäärmeratsastajat



Tulimato on pikkuruinen lohikäärme, joka elää valtavina parvina syvällä maanalaisissa luolissa. Tulimatojen pesässä on aina yksi kuningatar, joka on huomattavasti suurempi kooltaan ja hieman erilainen ulkonäöltään. Tulimatojen iho on polttavan kuuma, joten niihin ei parane koskea paljain käsin!



Tulimadoilla on selässään pienet siivet, mutta ne eivät juurikaan käytä niitä lentämiseen. Sen sijaan ne pyrähtelevät paikasta toiseen, kuin pienet hyönteiset. Tulimatojen kuningatar lentää pieniä lajikumppaneitaan useammin, vaikka pysytteleekin pääasiassa maalla. Kuningatar on varsin ketterä lentäjä ja kykenee jopa liitämään ahtaissa luolissa törmäämättä.

Pienet Tulimadot eivät syökse tulta, vaan ne puolustautuvat tulikuumalla kehollaan. Tulimatojen kuningatar sen sijaan kykenee syöksemään suustaan valtavia polttavia lieskoja, jotka kipinöivät ja räjähtelevät kuin ilotulistusraketti. Lisäksi kuningatar pystyy yhdistämään tulivoimansa muiden lohikäärmeiden kanssa, muodostaen yhden valtavan liekkimyrskyn.

Lisää tietoa tulossa myöhemmin!