Skrilli




Nimi englanniksi: Skrill
Luokka: Iskuluokka
Ensiesiintyminen: Lohikäärmeratsastajat

Skrillillä ei ole selkeää inspiraatiota, mutta sen ulkonäössä on hämärästi jotain lintu- ja dinosaurusmaista. Lohikäärmeen sähköisyys on voinut saada vaikutteita sähköankeriaista. Skrillin metalliset piikit muistuttavat ukkosenjohdattimia.



Skrilli on yksi vaarallisimmista ja aggressiivisimmista lohikäärmelajeista. Se on voimakas, nopea ja älykäs, ja se syöksee tulen sijaan suustaan sinertävää kipinöivää sähköä. Skrilli pystyy lentämään vauhdilla pitkiä matkoja väsymättä, sekä syöksymään alaspäin sulkeutuneena siipiensä sisään kuin piikikäs ohjus. Lohikäärme voi ladata itsensä täyteen ukkosesta syntynyttä sähköä, jolloin lohikäärmeen lentonopeus kasvaa entisestään. Skrillin lento- ja taistelutaitojen sanotaan hipovan Yön Raivoa, ja molemmat kuuluvatkin Iskuluokkaan. Jos Skrillin salama ja Yön Raivon plasmapommi osuvat yhteen, syntyy valtava kipinöivä räjähdys, joka voi tainnuttaa ympärillä lentävät lohikäärmeet pudottaen ne alas taivaalta.

Skrilli liikkuu pääsääntöisesti ukonilmojen mukana, koska se pystyy imemään salamoista energiaa itseensä. Lohikäärmeen selässä olevat metalliset piikit toimivat tehokkaina ukkosenjohdattimina.  Lohikäärmeen tumma väritys antaa sille täydellisen kyvyn piiloutua näkymättömiin mustien ukkospilvien sekaan. Skrillin aistit ovat sen verran herkät, että se kykenee havaitsemaan muiden lohikäärmeiden läsnäolon pilvien seasta, joutumatta näyttäytymään itse. Skrilli voi muodostaa ympärilleen sähköstä myös eräänlaisen voimakentän, joka suojaa sitä muiden lohikäärmeiden iskuilta.

Koska Skrilli on niin aggressivinen ja voimakas, se on lähes mahdoton kouluttaa. Liskon vahvin heikkous on kuitenkin vesi. Lohikäärme menettää märkänä sähköisyytensä, eikä pysty sen takia enää hyökkäämään. Tämän takia Skrillit syövät harvoin kalaa, koska ne välttelevät vettä. Sen sijaan ne rakastavat lampaanlihaa.




Lohikäärmeratsastajat

Skrilli esiintyy kunnolla ensimmäisen kerran sarjan toisella tuotantokaudella. Hikotus ystävineen löytää sellaisen jäätyneenä kalliosta, mutta jää sulaa ja lohikäärme pääsee vapaaksi. Keklu yrittää käyttää Skrilliä taistelussa Öystilää vastaan, mutta lopulta Skrilli ajatuu Hampaattoman johdattamana takaisin jääluolaan, johon se jää vangiksi.

Äärirajoille

Sama jäihin juuttunut Skrilli esiintyy Äärirajoille-kaudella, jossa se vapautuu jäistä ja janoaa kostoa Hampaattomalle. Keklu kuitenkin vangitsee Skrillin itselleen, kunnes Hikotus ja Hampaaton pelastavat sen ja eroavat sovussa. Myöhemmällä kaudella Viggo kouluttaa itselleen oman Skrillin, jota hän käyttää apunaan taistelussa.