Metsuri



















Nimi englanniksi: Timberjack
Luokka: Teräluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi 2



Metsuri on suurikokoinen teräväsiipinen lohikäärme, joka elää metsissä. Lohikäärmeen siivet ovat terävät, jonka ansiosta se pystyy leikkaamaan niillä puunrunkoja palasiksi. Metsurit liikkuvat joskus pieninä parvina taivaalla, mutta ne voivat myös kulkea yksinään metsissä.



Suurten siipiensä ansiosta Metsurin on helppo liitää taivaalla pitkiäkin matkoja. Lohikäärmeen lentonopeus ei ole kuitenkaan erityisen suuri. Metsuri kykenee suuresta koostaan huolimatta lentämään myös tiheissä metsissä, koska se pystyy leikkaamaan tielleen tulevat puunrungot helposti poikki.

Metsurin tuli on öljymäistä, ja lohikäärme käyttääkin sitä keräämänsä puun sytykkeenä. Se voi näin polttaa ja muokata metsiä haluamallaan tavalla. Viikinkien mukaan Metsuri voi myös ampua tultaan moneen suuntaan samaan aikaan, muttei ole varmaa onko tämä täysin totta.

YLEISTÄ

Metsuri on suurikokoinen lohikäärme, jolla on pitkä vartalo ja valtavat siivet. Metsurilla ei ole ollenkaan raajoja, vaan se liikkuu maalla siipiensä kärjissä olevien pienien koukkumaisten kynsien avulla. Niillä lohikäärme voi asettua helposti roikkumaan vaikka kallionseinämään. Metsurin siivet ovat hyvin terävät, jonka ansiosta lohikäärme kykenee leikkaamaan niillä puita.

Metsurit ovat luonteeltaan hyvin tyyniä ja rauhallisia. Ne ovar harvoin aggressiivisia viikinkejä kohtaan, päinvastoin, ne saattavat jopa suojella heitä. Metsuri tunnetaankin ystävällisyydestään, ja ne saattavat suojella valtavilla siivillään viikinkejä muilta lohikäärmeiltä tai vaikka sateelta. Lohikäärme voi muodostaa siivistään teltan viikingin ympärille, ja pitää hänet näin kuivana ja lämpöisenä myrskyn ajan.

Metsurit elävät suurissa metsissä, mutta ne tykkäävät lentää myös korkealla taivaalla, jossa ne mahtuvat helposti aukaisemaan valtavat siipensä. Lohikäärme rakastaa rauhaa ja tyyneyttä, joten ne usein vartioivat kotimetsäänsä ja pitävät sen turvallisena muille metsän asukkaille. Vihaisena Metsuri on kuitenkin vahva taistelija, ja se käyttää teräviä siipiään, sekä nestemäistä tultaan voimakkaana aseena.





Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Metsureilla on todella pieni rooli elokuvassa. Niitä esiintyy elokuva alussa lentämässä taivaalla, samalla kun Hikotus ja Hampaaton liitävät niiden ympärillä. Kohtauksessa näkyy hyvin kuinka rauhallisia Metsurit ovat, koska ne eivät välitä kaksikosta ollenkaan. Myöhemmin Hikotus mainitsee Metsurit lisätessään löytämänsä uuden metsän karttaansa.