Luunnapsija





















Nimi englanniksi: Boneknapper
Luokka: Mystiikkaluokka
Ensiesiintyminen: Lohikäärme Luunnapsijan Legenda


Luunnapsijan on tarkoitus muistuttaa lohikäärmeen luurankoa. Sille haluttiin luoda ainutlaatuinen panssari, joten lohikäärme koristeltiin erikokoisilla ja -näköisillä luilla. Alun perin Luunnapsijassa piti olla kiinni myös viikinkien aseita, kuten miekkoja, kirveitä ja nuolia, mutta ne jätettiin viimeisessä versiossa pois. Luunnapsijan pää on saanut vahvasti vaikutteita Liskojen Yöstä.



Luunnapsija on suurikokoinen Mystiikkaluokan lohikäärme, joka on helppo tunnistaa sen erikoisesta ja ainutlaatuisesta ulkomuodosta. Lohikäärme saa nimensä ympärillään olevasta luupanssarista, jonka lisko on rakentanut itse löytämistään ja keräämistään luista. Luunnapsija tarvitsee täydellisen panssarin ympärilleen, tai muuten se ei pysty karjumaan kunnolla. Luunnapsijan voimakas karjaisu on liskon kutsuhuuto, jonka avulla se houkuttelee muita lajinsa edustajia luokseen.

Jokainen Luunnapsija on ainutlaatuinen ulkonäöltään, koska ne keräävät luita itseensä oman mielensä mukaan. Ilman luupanssariaan lohikäärme on heikko ja haavoittuvainen, koska sen iho on todella pehmeä ja herkkä. Lohikäärme syöksee suustaan kellertävää pitkälle suihkuavaa tulta, ja pystyy raskaasta panssaristaan huolimatta lentämään lujaa ja ketterästi. Luunnapsija saattaa vaikuttaa uhkaavalta ja aggressiiviselta, mutta koulutettuna se muistuttaa enemmän kesyä koiranpentua.




Lyhytelokuvat

Luunnapsijoita on esiintynyt ainoastaan Lohikäärme Luunnapsijan Legenda-nimisessä lyhytelokuvassa. Siinä Raivo Röyhtäys vie Hikotuksen ja muun viikinkijengin sumuiselle saarelle etsimään Luunnapsijaa, joka ilmestyy kuin ilmestyykin lopulta esiin. Se jahtaa jengiä hetken, kunnes Raivo saa rauhoitettua ja kesytettyä sen.