Vikkeläkynsi




















Nimi englanniksi: Scuttleclaw
Luokka: Teräluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi 2



Vikkeläkynsi kehiteltiin yhdistämällä eri lohikäärmeiden osia, minkä vuoksi se muistuttaa Kalmolietson ja Viekkaan Vetskarikaulan risteytystä. Niiden energinen ja utelias käytös perustuu koiranpentuihin. Lohikäärmeen tapa liikkua pieninä parvina taas viittaa lintuparviin, ja niiden räikeä vaihteleva väritys on saanut inspiraatiota todennäköisesti papukaijoista, aivan kuten Kalmolietsokin.



Vikkeläkynsi on pieni ja energinen lohikäärme, joita on esiintynyt elokuvasarjassa ainoastaan poikasina. Ne ovat nopeita, värikkäitä ja energisiä lohikäärmeitä, jotka käyttävät aikaansa lähinnä sinne tänne pyrähtelyyn ja leikkimiseen. Vikkeläkynnet ovat luonteeltaan uteliaita, joten ne rakastavat tutkia uusia asioita. Ne tykkäävät myös näykkiä ja jäystää lähes kaikkea mikä liikkuu, niin toisiaan kuin muitakin lohikäärmeitä. Vikkeläkynnet ovat tottelemattoman luonteensa takia immuuneja alfa-lohikäärmeen hypnoosille.

Vikkeläkynnet ovat poikasiksi nopeita ja taitavia lentäjiä. Niiden lentotyyli on vielä sekava ja hallitsematon, jonka takia viikinkien on lähes mahdoton ohjata niitä. Lohikäärmeet saattavat lennellä vahingossa myös vuoren seinämiä tai puita päin, koska ne eivät vielä hallitse täysin siipiään. Pienestä koostaan huolimatta, Vikkeläkynnet ovat varsin kestäviä ja voimakkaita lohikäärmeitä. Ne pystyvät lentämään nopeasti pitkiä matkoja, sekä kantamaan täysikasvuisia viikinkejä huoletta selässään. Vikkeläkynnet ovat nopeita myös maalla, missä ne voivat juoksennella ketterästi sinne tänne väsymättä. Toistaiseksi ei tiedetä tarkalleen, millaista niiden tuli on.




Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Vikkeläkynsiä esiintyy muutaman kerran elokuvassa, ja niillä on oma pieni roolinsa siinä. Ne näkyvät ensimmäisen kerran Harhauttajan pesässä, jossa ne häiritsevät toistuvasti Hampaatonta. Myöhemmin elokuvan loppupuolella, Hikotus ja muut viikingit lentävät Vikkeläkynsillä takaisin Öystilään, Dragon vietyä kaikki muut lohikäärmeet.