Myrskynleikkaaja





















Nimi englanniksi: Stormcutter
Luokka: Teräluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Myrskynleikkaajan ulkonäkö ja käyttäytyminen on saanut vaikutteita mm. tanskandoggeista ja lepakoista. Lohikäärmeen litteä naama, sekä kyky kääntää päätään 180 astetta, perustuu pöllöihin. Lisäksi lohikäärmeen neljä valtavaa siipeä ovat saaneet inspiraationsa Star Wars-elokuvissa esiintyvistä X-siipinen-avaruusaluksista - Myrskynleikkaaja ja avaruusalus muodostavat molemmat siivillään valtavan X-kirjaimen.

Myrskynleikkaaja on teräluokkaan kuuluva suurikokoinen lohikäärme, jolla on varsin ainutlaatuinen ulkonäkö. Lohikäärmeellä on neljä valtavaa siipeä, pitkä pyrstö, sekä päässään komeat kruunumaiset ulokkeet. Myrskynleikkaajalla on myös paksut ja voimakkaat kynnet, joilla se kykenee helposti repimään talojen kattoja hajalle tai lohikäärmeansoja palasiksi. Ne ovat luonteeltaan rauhallisia ja ylpeitä, sekä hyvin älykkäitä.

Lohikäärme muistuttaa käytökseltään ja ulkonäöltään paljon pöllöä. Se kykenee kääntämään päätään ympäri yli 180 astetta, sekä roikkumaan oksissa ja kallioissa ylösalaisin kuin lepakko. Sen neljä siipeä antavat sille ainutlaatuisen kyvyn lennellä monia muita lohikäärmelajeja vapaammin ja ketterämmin. Myrskynleikkaaja pystyy myös piilottamaan alemmat siipensä ylempien alle, jolloin näyttää kuin sillä olisi vain kaksi siipeä. Lohikäärmeen syöksemä tuli on polttavaa ja se muistuttaa hieman pientä tornadoa.




Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Elokuvassa esiintyi vain yksi Myrskynleikkaaja, Valkan Pilvihyppääjä. Se esiteltiin yhdessä Valkan kanssa, kun he törmäsivät Hikotukseen ja Hampaattomaan. Pilvihyppääjä ystävystyi elokuvan aikana Hampaattoman kanssa. Lohikäärme liikkui koko ajan Valkan mukana, ja auttoi taistelussa Dragoa vastaan.