Murahtaja

















 

Nimi englanniksi: Hobblegrunt
Luokka: Liekkiluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Murahtaja kehiteltiin yhdistämällä erilaisia lohikäärmeiden osia, kuten suomuja, siipiä ja häntiä. Tätä taktiikkaa käytettiin monien Näin koulutat lohikäärmeesi 2-elokuvassa esiintyvien uusien lohikäärmelajien kohdalla. Lisäksi Murahtajan kyky vaihtaa väriään perustuu kameleontteihin, jotka myös vaihtavat väriään ympäristön ja tunnetilansa muuttuessa.

Murahtaja on rauhallinen ja herkkä lohikäärmelaji. Sen iho on varsin erikoista, koska liskon väri vaihtuu lohikäärmeen tunteiden ja mielialan mukaan. Se on esimerkiksi keltainen ollessaan iloinen ja punainen ollessaan vihainen. Murahtaja pystyy vaikuttamaan väreillään myös sen ympärillä olevien muiden lohikäärmeiden mielialoihin.

Murahtajan päässä oleva suomukruunu on lohikäärmeen tärkein osa. Se kykenee aistimaan kruununsa avulla pienimmätkin äänet ja liikkeet, lämpötilan, ilmanpaineen, sekä lähellä olevien lohikäärmeiden tunnetilan. Se voi myös värisyttää suomukruunuaan lähettäen rauhallisia signaaleja ympäristöönsä. Aistiherkkyytensä vuoksi Murahtaja pärjää luonnossa vaikka se olisi sokea. Lohikäärme aistii ympärillään tapahtuvat asiat noin sekunnin aikaisemmin kuin näkökykyiset lohikäärmeet. Murahtajia kutsutaan tämän ainutlaatuisen kyvyn vuoksi hyvän onnen lohikäärmeiksi.

Murahtajat ovat taitavia ja ketteriä lentäjiä, ja niiden syöksemä tuli on polttavan kuumaa. Tuli sisältää helposti syttyvää kaasumaista etaania ja muistuttaa koostumukseltaan hieman Liskojen Yön tulta. Lohikäärme voi pitää tulta sytytettynä suussaan, kuin toimien elävänä valaisevana lyhtynä.




Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Elokuvassa esiintyy muutamia Murahtajia, jotka asuvat Harhauttajan rakentamassa pesässä. Yksi niistä on Gruff-niminen sokea lohikäärme, jonka Valka pelasti Dragon virittämästä ansasta. Murahtajia näkyy elokuvan loppupuolella taistelemassa Dragon armeijaa vastaan, sekä myöhemmin asumassa onnellisesti Öystilässä.