Mertenkauhu





















Nimi englanniksi: Seashocker
Luokka: Vesiluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi 2



Mertenkauhun litteä ulkomuoto perustuu rauskuihin, mutta lohikäärme on saanut inspiraatiota myös delfiineistä, sekä syvänmeren kaloista. Mertenkauhun kyky tuottaa sähköä taas perustuu sähköankeriaisiin. Lisäksi lohikäärmeen terävät selkäsuomut ovat saaneet vaikutteita jäänmurtajista.

Mertenkauhu on meressä elävä aggressiivinen vesiluokan lohikäärme. Se ei liiku ollenkaan maalla, vaan ui meressä suurten rauskumaisten eviensä avulla. Lohikäärme ei myöskään osaa lentää kunnolla, mutta pystyy loikkimaan delfiinien tavoin veden pinnalla. Se pysyttelee kuitenkin pääasiassa syvällä meressä.

Liskot liikkuvat pieninä parvina ja saalistavat yhdessä. Luonteeltaan ne ovat älykkäitä ja ovelia, ja siksi loistavia saalistajia. Niillä on myös erinomaiset sosiaaliset taidot ja lohikäärmeen päät toimivat usein hyvässä yhteistyössä. Koska Mertenkauhu elää syvällä meressä, se ei syökse suustaan ollenkaan tulta. Sen sijaan se pystyy tuottamaan kidassaan sähköä, joka leviää saaliiseen liskon puraistessa tätä.

Mertenkauhu selviää helposti pimeässäkin meren pohjalla, koska se pystyy suunnistamaan kaikuluotaimen avulla. Lisäksi lohikäärmeen suomut hehkuvat bioluminenssimäisesti pimeässä, kuten monilla syvänmeren kaloilla. Mertenkauhun selässä kasvavat evät ovat terävät, jonka ansiosta lohikäärme voi leikata niillä paksuakin jäätä. Näin se pystyy liikkumaan myös kylmemmissä vesissä.




Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Mertenkauhuilla on hyvin pieni rooli elokuvassa. Ne esiintyvät ensimmäisen kerran kun Hampaaton putoaa jään läpi mereen. Lohikäärmeet tulevat parvena paikalle, ja vievät Hampaattoman Harhauttajan pesälle. Myöhemmin kun Hikotus ja Valka lähtevät kalastamaan, Mertenkauhut uivat veden pinnalla ohjaten kaloja Harhauttajan suuhun.