Kuumaröyhy




















Nimi englanniksi: Hotburple
Luokka: Lohkareluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi 2



Kuumaröyhy on saanut paljon vaikutteita Rönteistä, minkä vuoksi ne muistuttavat kovasti toisiaan. Lohikäärmeen käytös ja ulkonäkö perustuvat lisäksi mursuihin, bulldoggi-koiriin ja jopa nuijapäihin. Kuumaröyhyn tapa syödä kiviä ja rautaromua on saanut inspiraation roskapöntöistä.



Kuumaröyhy muistuttaa paljon Rönttiä. Molemmat kuuluvat lohkareluokkaan, ovat luonteeltaan hitaita ja laiskoja, syövät kiviä ja käyttävät niitä ammuksinaan, sekä muistuttavat ulkonäöltäänkin kovasti toisiaan. Kyseessä on kuitenkin kaksi eri lohikäärmelajia. Kuumaröyhy on suurikokoisempi ja Rönttiäkin laiskempi. Se suosii myös kivien sijaan rautaa ammuksikseen, jonka ansiosta sen ampumat iskut ovat Rönttiä voimakkaammat. Kuumaröyhy sulattaa kivet tai raudan vatsassaan tehokkaiksi tykinkuulamaisiksi ammuksiksi, jotka räjähtävät osuessaan maaliinsa.

Kuumaröyhy on hyvin laiska lohikäärme. Ne viettävät suurimman osan ajastaan nukkumalla, eivätkä ikinä liiku pitkiä matkoja. Niillä on myös taipumus kuorsata, sekä kuolata sulaa laavamassaa. Kuumaröyhyn siivet ovat pienet ja ne lepattavat tiuhaan. Tämän ansiosta lohikäärme kykenee lentämään sivuille, takaperin tai paikoillaan, aivan kuten Rönttikin. Kuumaröyhyt voivat myös nukahtaa kesken lennon, mutta toisin kuin Röntit, ne yleensä pysyvät ilmassa.

Laiskuudestaan huolimatta Kuumaröyhyt ovat todella kestäviä taistelijoita. Niiden suomut ovat kovat ja kuhmuraiset, mikä suojaa niitä kuin panssari. Lisäksi lohikäärmeellä on valtava nuijamainen häntä, jolla se voi murskata esteitä tieltään. Kuumaröyhyllä on myös epätavallisen vahvat leuat, joiden ansiosta se voi murskata suussaan kivenlohkareita ja metallinpaloja helposti. Kuumaröyhyt ovat kuitenkin perusluonteeltaan varsin lempeitä ja rauhallisia lohikäärmeitä, eivätkä suosi taistelemista.




Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Elokuvassa esiintyy vain yksi Kuumaröyhy, Raivo Röyhtäyksen lohikäärme Ärtsy. Se näkyy elokuvan alussa Raivon pajalla, jossa se pitää paikan hiilloksen kuumana. Myöhemmin Ärtsy auttaa sotimaan Dragoa vastaan. Elokuvan loppupuolella se hypnotisoidaan muiden lohikäärmeiden tavoin, kunnes Harhauttaja pakenee.