Harhauttaja




















Nimi englanniksi: Bewilderbeast
Luokka: Vesiluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Harhauttajan kyky uida sulavasti perustuu saukkoihin, ja sen ulkonäkö on saanut suuresti vaikutteita mammuteista ja leijonista. Valkan valkea Harhauttaja on saanut inspiraation jääkarhuista, kun taas Dragon Harhauttaja perustuu kaltoinkohdeltuihin sirkuseläimiin. Koska lohikäärme elää vedessä, sen suomuista tehtiin pitkät ja hieman korallimaiset.

Harhauttaja on valtava meressä elävä lohikäärme, jonka tunnistaa helposti komeasta kruunustaan, sekä jättimäisistä syöksyhampaistaan. Harhauttaja on suuresta koostaan ja uskomattomista voimistaan huolimatta varsin lempeä lohikäärmelaji. Ne rakentavat pesiä pienemmille lohikäärmeille ja suojelevat niitä. Harhauttajat voivat myös auttaa muita lohikäärmeitä ruoan hankinnassa, keräämällä kaloja suuhunsa ja ampumalla ne pinnalle.

Harhauttaja on liian raskas nousemaan ilmaan, joten sillä ei ole ollenkaan siipiä. Sen sijaan se liikkuu uimalla. Liskon keho on täynnä suomuja, jotka auttavat sitä uimaan nopeasti ja vaivattomasti. Lohikäärme ei myöskään syökse tulta, vaan jäätä. Jää suihkuaa nestemäisenä valtavina määrinä liskon suusta, mutta osuessaan kohteeseensa, se jähmettyy sadoiksi kiinteiksi jääpuikoiksi. Harhauttaja käyttää jäätään aseena, mutta myös pesän rakentamisessa.

Harhauttajalla on alfa-lohikäärmeenä taito hypnotisoida muita lohikäärmeitä. Se kykenee ottamaan ne haltuunsa ja ohjaamaan niitä mielensä mukaan. Drago Veriaura koulutti oman Harhauttajansa hypnotisoimaan muita lohikäärmeitä käskystä, jota taas Valkan rauhallisempi Harhauttaja ei koskaan tehnyt. Valkan sanojen mukaan Harhauttaja on koko lohikäärmemaailman kuningas, eli kaikkia muita lohikäärmeitä vaikuttavampi ja voimakkaampi.




Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Elokuvassa esiintyy kaksi Harhauttajaa - toinen kuului Valkalle ja toinen Dragolle. Valkan Harhauttaja oli rauhallinen lohikäärme joka suojeli alamaisiaan, kun taas Dragon Harhauttaja oli aggressiivinen sotakone. Elokuvan aikana Dragon Harhauttaja tappaa Valkan Harhauttajan, jolloin Dragon lohikäärme nousee uudeksi alfaksi.