Yön Raivo


Nimi englanniksi: Night Fury
Luokka: Iskuluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi



Yön Raivo on saanut vaikutteita monista eri eläimistä ja siitä on koitettu tehdä mahdollisimman nisäkäsmäinen. Pohjimmiltaan sen ulkonäkö perustuu mustaan pantteriin ja lepakkoon. Yön Raivo Hampaaton käyttäytyy hyvin kissa- ja koiramaisesti ja elokuvien tekijät ovatkin ottaneet inspiraatiota sen animointiin kyseisistä eläimistä. Lisäksi he ovat kertoneet saaneensa vaikutteita myös vähän erikoisemmista eläimistä, kuten hevosista, käärmeistä ja jopa kenguruista.



Yön Raivo on tumma, suurisiipinen ja nopea lohikäärme. Sanotaan että se on kaikista lohikäärmelajeista älykkäin ja vaarallisin. Ne elävät yksinään ja ovat siksi todella harvinaisia. Niillä on erinomainen näkö-, kuulo- ja hajuaisti, ja ne ovat ketteriä sekä ilmassa että maalla. Yön Raivo onkin yksi taitavimmista ja nopeimmista lentäjistä. Se pystyy liikkumaan helposti jopa pimeissä luolissa, kaikuluotaimen ja hämäränäkönsä ansiosta. Yön Raivon lentokyky paranee ja tarkentuu entisestään, sen aukaistaessa selässään olevat suomut.

Yön Raivon tuli on sinertävä plasmapommi, joka räjähtää osuessaan maaliinsa. Isku on todella voimakas ja siksi tappava. Yötaivaalla ammuttaessa, se valaisee hyvin laajankin alueen. Ennen plasman laukaisua, lohikäärme päästää suustaan pitkän ja kimeän varoitusäänen. Ampuessaan pomminsa, Yön Raivo voi vetää hampaansa ikenien sisään suojaan, jottei voimakas laukaus vahingoita niitä. Yön Raivot iskevät pääasiassa öisin, koska ne sulautuvat tumman värinsä ansiosta erinomaisesti mustaa taivasta vasten.

Yön Raivo käyttäytyy hyvin lepakkomaisesti - se voi nukkua roikkuen pää alaspäin ja se pystyy käyttämään kaikuluotainta lentäessään pimeässä. Yön Raivolla on myös hyvin ainutlaatuinen kyky nostaa ruumiinlämpönsä niin korkealle, että koko lohikäärme hehkuu kirkkaansinisenä. Tällöin Yön Raivo on hyvin äärimmäisessä tilassa ja sen plasmapommitkin ovat entistä voimakkaampia. Lohikäärme menee tähän tilaan ollessaan todella raivoissaan, suojellessaan jotain sille hyvin tärkeää. Kesytettynä lohikäärmeen käytös muistuttaa kissan- tai koiranpentua.





Näin koulutat lohikäärmeesi

Yön Raivo Hampaaton on keskeinen osa ensimmäisen elokuvan juonta. Hikotus ystävystyy sen kanssa, ja oppii uuden ystävänsä avulla kouluttamaan lohikäärmeitä. Hampaaton on yhdessä Hikotuksen kanssa yksi elokuvan päähenkilöistä. Elokuvassa ei esiinny muita Yön Raivoja.

Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Yön Raivo Hampaaton esiintyy jälleen tässä elokuvassa, ollen yhdessä Hikotuksen kanssa yksi päähenkilöistä. Elokuvan aikana selviää, että Yön Raivot saattavat olla kuolemassa sukupuuttoon. Elokuvan loppupuolella Hampaaton nousee Öystilän lohikäärmeiden uudeksi alfaksi ja paljastaa salaiset voimansa.

Lyhytelokuvat

Yön Raivo Hampaaton on keskeisessä osassa Yön Raivon Lahja-lyhytelokuvassa. Muissa tarinoissa se esiintyy vain sivuhahmona taustalla. Yön Raivon Lahjassa Hikotus kehittelee Hampaattomalle uuden pyrstön häntäänsä, jotta lohikäärme voi lentää ilman häntä. Hampaaton kuitenkin haluaa lopuksi mielummin vanhan pyrstönsä takaisin.

Lohikäärmeratsastajat

Hampaaton esiintyy televisiosarjan kaikilla kausilla. Se esiintyy kaikkissa jaksoissa, ja on edelleen Hikotuksen uskollinen kumppani. Ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa Hikotus yrittää etsiä lisää Yön Raivoja, huonoin tuloksin. Toisella kaudella Raivohullu-heimon päällikkö, Keklu, yrittää toistuvasti vangita Hampaattoman itselleen.

Äärirajoille

Yön Raivo Hampaaton esiintyy myös Äärirajoille-sarjan kaikilla kausilla. Se on Hikotuksen uskollinen kumppani ja toimii ratkaisevassa osassa lohikäärmelinssin salojen selvittämisessä. Hikotuksen ja Hampaattoman suhde syvenee entisestään sarjan tapahtumien aikana.