Viekas Vetskarikaula




















Nimi englanniksi: Hideous Zippleback
Luokka: Kauhuluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi

Viekkaan Vetskarikaulan pitkät kaulat ja pään sulavat liikkeet ovat saaneet inspiraationsa käärmeistä, varsinkin kobrista. Kaulojen kyky kiinnittyä yhteen, aivan kuten lohikäärmeen nimikin, perustuvat vetoketjuun. Sen sijaan lohikäärmeen leveä keho ja tapa kävellä perustuvat komodonvaraaniin sekä sarvikonnaliskoon.



Viekas Vetskarikaula on kaksipäinen lohikäärme, joka saa nimensä kyvystään pystyä sitomaan päänsä ja häntänsä toisiinsa kiinni vetoketjun lailla, niskassa ja selässä olevien suomujensa avulla. Vetskarikaulan molemmat päät ajattelevat itsenäisesti ja niillä on ihan omat persoonansa. Tämän takia lisko voi joskus riitautua itsensä kanssa, mutta kun päät toimivat yhdessä, syntyy hyvin älykäs ja vaarallinen lohikäärme.

Erikoisen ja moninutkaisen ruumiintakenteensa vuoksi, Viekas Vetskarikaula viihtyy paremmin maalla kuin ilmassa. Sillä on kokoonsa nähden melko pienet siivet, joten lentäminen voi olla sille raskasta. Lohikäärme pystyy tarttumaan suillaan omiin häntiinsä Ouroboros-symboolin lailla ja kieriä maata pitkin tulen ja kaasun peitossa kuin liekehtivä rengas! Kahden pään vuoksi Vetskarikaulojen on joskus hankala löytää kumppania, koska kaikkien neljän pään tulee tulla toimeen keskenään.

Viekas Vetskarikaula ei voi monien muiden lohikäärmeiden tavoin ampua tulta, vaan se tuottaa suustaan vihreää kaasua. Oikeanpuoleinen pää ampuu kaasua, kun taas vasemmanpuoleinen pää sytyttää kaasun pienillä ampumillaan kipinöillä. Kipinät saavat kaasun leimahtamaan liekkeihin, aiheuttaen valtavan räjähdyksen. Vetskarikaulan kaasu syttyy todella herkästi, eikä sen syttymiseen välttämättä tarvita juuri Vetskarikaulan tulta, vaan myös muiden lohikäärmeiden tuli voi saada kaasun räjähtämään.

Vetskarikaulan poikaset tuppaavat aiheuttamaan emolle päänvaivaa, sillä päät haluavat yleensä eri asioita samaan aikaan. Päät nahistelevat joskus keskenään, mutta useimmiten poikaset kasvavat läheisiksi, kuin sisarukset. Päät pystyvät jo vastakuoriutuneina toimimaan hyvin yhteen esimerkiksi saalistustilanteessa. Toinen pää pystyy helposti vahtimaan selustaa, samalla kun toinen houkuttelee saaliin esiin. Toinen päistä voi myös hätyytellä saaliin suoraan toisen pään ammottavaan suuhun, jolloin saaliilla ei ole mahdollisuuksia päästä karkuun.




Näin koulutat lohikäärmeesi

Vetskarikauloja esiintyy elokuvan alussa, lohikäärmeiden hyökätessä Öystilään. Myöhemmin viikinkinuoret harjoittelevat yhteistyötä lohikäärmekoulussa Vetskarikaulaa vastaan. Silloin Hikotus paljastaa ensimmäisen kerran ymmärtävänsä lohikäärmeitä muita paremmin, pelotellen Vetskarikaulaa ankeriaalla.

Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Vetskarikauloja esiintyy muutaman kerran Öystilässä, sekä Valkan Harhauttajan pesällä. Karskin ja Ronskin lohikäärme, Oksu ja Röyhkä, esiintyy elokuvassa useasti. Sitä näkyy eniten elokuvan alussa, kun viikinkinuoret pelaavat Lohikäärmeratsastusta, sekä elokuvan lopussa, jossa lohikäärme auttaa puolustamaan Öystilää.

Lyhytelokuvat

Viekkaita Vetskarikauloja esiintyy jokaisessa lyhytelokuvassa, mutta niillä ei ole tarinoissa kauhean suuria rooleja. Kaksosten Vetskarikaula, Oksu ja Röyhkä, kuitenkin näkyvät Yön Raivon Lahjassa ja Lohikäärmeratsastjien Ajassa säännöllisesti. Yön Raivon Lahjassa esiintyy myös Vetskarikaulojen poikasia.

Lohikäärmeratsastajat

Viekkaita Vetskarikauloja esiintyy sarjassa säänöllisesti. Karskin ja Ronskin lohikäärme, Oksu ja Röyhkä, esiintyy useassa jaksossa. Sarjan aikana selviää, etteivät kaksoset välillä haluaisi jakaa lohikäärmettä keskenään, mutta muuttavat mielensä ensimmäisellä kaudella, Keklun yritettyä surmata Oksun ja Röyhkän.