Röntti





















Nimi englanniksi: Gronckle
Luokka: Lohkareluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi



Röntin muhkea ulkomuoto on saanut inspiraationsa mm. krokotiileista, bulldoggi-koirista ja jopa kimalaisista. Röntin pienet siivet ja kyky lentää paikallaan perustuvat kolibreihin - pieniin lintuihin jotka omaavat saman kyvyn. Lisäksi Röntin liikkeissä on otettu mallia myös helikoptereista ja moottoripyöristä, sekä mursuista ja sarvikuonoista.



Röntti tunnetaan hyvin laiskana lohikäärmeenä. Niitä näkee usein nukkumassa yhdessä suuressa kasassa, ja ne voivatkin nukahtaa jopa kesken lennon! Röntit syövät mielellään kiviä, joita ne voivat kuumentaa vatsassaan ammuksiksi. Röntti ampuu suustaan perinteisen tulisuihkun sijaan yhden tykinkuulamaisen tulipallon, joka räjähtää osuessaan maaliinsa. Lohikäärme kykenee oksentamaan suustaan myös sulaa laavaa eri muodoissa, riippuen siitä millaisen kiven se on viimeksi nielaissut.

Rönttien lentokyky on hyvin ainutlaatuinen - niillä on pienet tiheäänlepattavat siivet, joiden vuoksi ne ovat hitaita lentämään, mutta pystyvät helposti lentämään sivuttain, paikallaan tai jopa takaperin. Röntti on kömpelö liikkumaan ilmassa ja maalla, mutta ne ovat yllättävän nopeita juoksijoita. Liskojen on myös helppo rynniä hankalassakin maastossa, niiden massiivisen ruumiinrakenteensa ansiosta. Röntti voi tehdä pahaa jälkeä myös valtavalla nuijamaisella hännällään, joten niitä ei kannata suututtaa.

Röntin munat ovat pyöreitä ja kuhmuraisia, aivan kuten itse lohikäärmekin. Munan kuoriutuessa, se räjähtää kuin kranaatti, lennättäen poikasen lujaa ulos kuoren läpi. Juuri ennen kuoriutumista, emo työntää munan veden alle, jotta sen aiheuttama räjähdys olisi heikompi. Poikaset uivat kuoriuduttuaan pintaan ja hakeutuvat heti emonsa luokse kerjäämään ruokaa.

Röntin poikaset ovat yleensä laiskoja kuten vanhempansakin. Ne tarvitsevat erityisen paljon ruokaa, unta ja huomiota. Jos poikasen herättää kesken unen, niistä tulee kiukkuisia ja ne alkavat parkua kammottavalla äänellä. Röntin poikasen purema ei ole kova, sen suurista leuoistaan huolimatta. Poikaset tykkäävät esitellä ylpeinä kasvavia hampaitaan, mutta käyttävät niitä toistensa puremiseen harvoin.





Näin koulutat lohikäärmeesi

Rönttejä esiintyy elokuvan alussa, lohikäärmeiden hyökätessä Öystilään. Myöhemmin viikinkinuoret harjoittelevat taistelutaitojaan Rönttiä vastaan ensimmäisellä oppitunnillaan. Elokuvan loppupuolella Suomusintti lentä Röntillä, josta tulee myöhemmin hänen uskollinen ystävänsä, Läskilötkö.

Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Rönttejä esiintyy muutaman kerran Öystilässä, sekä Valkan Harhauttajan pesällä. Suomusintin lohikäärme, Läskilötkö, esiintyy elokuvassa useasti. Eniten se pääsee loistamaan elokuvan alussa, viikinkinuorten pelatessa lohikäärmeratsastusta. Elokuvan lopussa Suomusintti rientää halaamaan ystäväänsä, sen irrottua hypnoosista.

Lyhytelokuvat

Rönttejä esiintyy jokaisessa lyhytelokuvassa, mutta niillä ei ole tarinoissa kauhean suuria rooleja. Yön Raivon Lahjassa esiintyy kuitenkin Läskilötköä, joka kuljettaa Hikotuksen vahingossa lohikäärmeiden kaukaiselle pesimä-saarelle. Lyhytelokuvan aikana selviää että Läskilötkö on naaras, sen muniessa useita munia ja saaden runsaasti poikasia.

Lohikäärmeratsastajat

Rönttejä esiintyy sarjassa säännöllisesti. Suomusintin lohikäärme, Läskilötkö, esiintyy useassa jaksossa. Toisella kaudella Suomusintti saa tietää Läskilötkön erikoisesta laavantuottamiskyvystä, kun lohikäärme maistelee erilaatuisia kiviä. Suomusintti ja Läskilötkö ovat sarjan aikana selvästi erittäin läheisiä.