Punakalma




















Nimi englanniksi: Red Death
Luokka: Liekkiluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi



Punakalma perustuu Näin koulutat lohikäärmeesi-kirjoissa olevaan Green Death-lohikäärmeeseen, joka on valtava meressä elävä lohikäärmelaji. Tämän vuoksi Punakalmalle on jätetty elokuvassa korallia muistuttavat suomut. Alun perin lohikäärmen piti oli täynnä kiiltävää korallia ja hehkuvaa levää, mutta sitä pidettiin liian kauniina tapettavaksi. Niinpä Punakalman ulkomuotoa pelkistettiin ja siitä tehtiin perinteisemmän lohikäärmeen näköinen.

Punakalma on valtava ja harvinainen lohikäärmelaji. Se on niin voimakas, että lisko pystyy jopa murskaamaan kallioita tieltään. Punakalma on hyvin aggressivinen ja syö jopa muita pienempiä lohikäärmeitä ravinnokseen. Se pystyy helposti hyökkäämään nuijamaisella hännällään tai syösten valtavan määrän tulta suustaan. Se pystyy polttamaan hetkessä jopa kokonaisen laiva-armeijan tieltään. Suuren koonsa vuoksi lohikäärme on kuitenkin kömpelö ja hidas, varsinkin lentäessä.

Punakalma pystyy hallitsemaan muita lohikäärmeitä mielensä avulla, pakottaen ne alamaisikseen. Se voi hypnotisoida itseään pienemmät ja heikommat, ja hallita niitä miten haluaa, nousten itse niiden alfaksi. Punakalmat ovat hyvin tarkkoja reviiristään ja hyökkäävät heti kun tuntevat itsensä uhatuksi. Ne eivät myöskään siedä tunkeilijoita pesässään, vaan haluavat sinne ainoastaan hallitsemiaan lohikäärmeitä.



Näin koulutat lohikäärmeesi

Punakalma näkyy nopeasti ensimmäisen kerran Hampaattoman kuljettaessa Hikotuksen ja Astridin sen pesälle. Myöhemmin elokuvan loppupuolella, viikingit päättävät hyökätä sen kimppuun, mutta Punakalma on aivan liian voimakas. Hikotuksen ja Hampaattoman onnistuu kuitenkin pitkän taistelun jälkeen surmata se.