Liskojen Yö
















 

Nimi englanniksi: Monstrous Nightmare
Luokka: Liekkiluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi



Liskojen Yö perustuu kaikista NKL-maailman lohikäärmeistä tavanomaisimmin yleisessä mediassa tavattavaan länsimaalaiseen lohikäärmeeseen, jollaisia on esiintynyt elokuvissa, sarjoissa ja maalauksissa vuosikausien ajan. Siksi Liskojen Yöllä on hyvin tavanomainen liskomainen ulkomuoto, mutta se on saanut vaikutteita myös käärmeistä ja linnuista. Lisäksi lohikäärmeen tapa kulkea siipiensä varassa perustuu lepakoihin. Liskojen Yöstä on tehty myös loimuavien lieskojen näköinen, jonka takia sillä on niin pitkät sarvet ja suomut, kaula ja häntä.


Liskojen Yö on yksi aggressiivisimmista lohikäärmeistä. Ne haastavat usein riitaa muiden lohikäärmeiden kanssa, koska haluavat päästä tappelemaan todistaakseen voimansa. Liskojen Yöt viihtyvät siksi omissa oloissaan ja liikkuvat usein öisin. Pitkien kynsiensä ansiosta lohikäärme on ketterä ja taitava kiipeilijä, ja se pystyykin kävelemään helposti vaikka pystysuorissa kallionseinämissä. Ne ovat myös nopeita ja taitavia lentäjiä. Liskojen Yö pystyy sukeltamaan kesken lennon vaivatta veteen ja nousemaan sieltä takaisin ilmaan muutamalla siiveniskulla.

Lohikäärmeen tuli on hyvin ainutlaatuista. Se on paksua ja tahmeaa, muistuttaen koostumukseltaan hieman sulaa laavaa. Tuli voi siten tarttua roikkumaan vaikka seiniin kiinni ja levitä tahmeasti valuen laajallekin alueelle. Koko lohikäärmeen iho on erikoisen geelin peitossa, jonka ansiosta lisko pystyy sytyttämään myös itsensä tuleen. Juostessaan liekkien peittämänä maata pitkin tai seinissä, lohikäärme muistuttaa kuin nopeasti virtaavaa laavajokea, joka jättää tahmeaa tulimassaa jälkeensä.

Liskojen Yön muna on sileäpintainen ja suurikokoinen. Muna hehkuu kuumana, matkien lohikäärmeen tapaa pystyä sytyttämään oma ihonsa tuleen. Kuten monilla lohikäärmeen poikasilla, myös Liskojen Öillä on tapana kuolata alinomaan. Niiden kuola on hyvin ainutlaatuista, lohikäärmeen erikoisen paksun tulen ansiosta. Kuola muistuttaa samaa geeliä, mitä on aikuisten Liskojen Yön iholla.

Liskojen Yön poikaset ovat taitavia metsästäjiä ja mukautuvaisia selviytyjiä, jonka ansiosta ne ovat yksiä vahvimmista lohikäärme-vauvoista. Poikaset ovat itsepäisiä ja seikkailunhaluisia heti kuoriuduttuaan. Ne saattavat lähteä omille teilleen vain muutama minuutti kuoriutumisen jälkeen. Tästä kaikesta huolimatta, Liskojen Yön poikaset ovat yksiä uskollisimmista ja omistautuneimmista poikasista mitä löytyy.




Näin koulutat lohikäärmeesi

Likojen Öitä esiintyy elokuvan alussa, lohikäärmeiden hyökätessä Öystilään. Sellainen hyökkää Hikotuksen kimppuun, mutta Aimo ehtii pelastaa poikansa juuri ajoissa. Myöhemmin Hikotus joutuu taistelemaan lohikäärmekoulussa Liskojen Yötä vastaan. Elokuvan lopussa Limalotja lentää samalla Liskojen Yöllä.

Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Liskojen Öitä esiintyy muutaman kerran Öystilässä, sekä Valkan Harhauttajan pesällä. Limalotjan Liskojen Yö, Koukkupuru, esiintyy elokuvassa useasti. Dragon vangittua viikinkijengin, Koukkupuru koittaa hyökätä hänen kimppuunsa, mutta Dragon onnistuu taltuttaa lohikäärme aggressiivisesti.

Lyhytelokuvat

Liskojen Öitä esiintyy jokaisessa lyhytelokuvassa, mutta niillä ei ole tarinoissa kauhean suuria rooleja. Limalotjan Koukkupurua näkyy eniten Yön Raivon Lahjassa, sekä Lohikäärmeratsastajien Ajassa. Yön Raivon Lahjassa esiintyy Liskojen Yön poikasia, ja paljastuu että myös Koukkupuru on saanut jälkikasvua.

Lohikäärmeratsastajat

Liskojen Öitä esiintyy sarjassa säännöllisesti. Limalotjan lohikäärme, Koukkupuru, esiintyy useassa jaksossa. Koukkupurulla on sarjassa tottelematon ja hieman hajamielinen luonne, josta tulee sarjan aikana jatkuva vitsi. Toisella kaudella Koukkupuru meinaa kuolla sairauteen, mutta viikinkijengin onnistuu pelastaa se ajoissa.