Kalmakauhu




















Nimi englanniksi: Terrible Terror
Luokka: Liekkiluokka
Ensiesiintyminen: Näin koulutat lohikäärmeesi


Hampaaton kuvaillaan Näin koulutat lohikäärmeesi-kirjoissa pieneksi ja suomuiseksi lohikäärmeeksi, jonka takia sen oli alun perin tarkoitus olla Kalmakauhu. Hampaaton muutettiin kuitenkin elokuvassa Yön Raivoksi, mutta Kalmakauhut jätettiin tarinaan toisena lajina. Kalmakauhut perustuvat siis Hampaattoman alkuperäiseen ulkonäköön kirjoissa. Kalmakauhuista tehtiin elokuvissa lokkimaisia parveilijoita, jotka viettävät aikaa Öystilän rannoilla. Kalmakauhujen käyttäytyminen ja tapa liikkua perustuvat mm. oraviin, gekkoihin ja salamantereihin. Niiden ääntelyyn on käytetty chihuahua-koiraa.

Kalmakauhu on yksi pienimmistä ja vaarattomimmista lohikäärmelajeista. Ne liikkuvat pieninä parvina ja ovat keskenään läheisiä kuin sisarukset. Kalmakauhut ovat hyvin uteliaita ja seurallisia lohikäärmeitä, jonka vuoksi ne viihtyvät jopa ihmisasutuksen lähellä. Lohikäärmeillä on tapana aiheuttaa viikingeille päänvaivaa, varastelemalla ruokaa ja pitämällä kovaa meteliä öisin - Kalmakauhut tykkäävät kokoontua talojen katoille laulamaan, mikä on kuitenkin viikinkien korvissa pelkää ärsyttävää mölinää.

Kalmakauhulla ei ole ollenkaan hampaita, joten niiden purema ei juurikaan satu. Sen sijaan niiden vahvin ase on tuli, mikä on kuuma ja kipinöivä tulisuihku, joka sinkoaa pitkälle. Ennen tulen ampumista, lisko päästää suustaan sihisevän varoitusäänen. Kalmakauhulla on pikkuruiset siivet, joten se ei ole erityisen nopea lentäjä. Lohikäärme ei myöskään lennä pitkiä matkoja kerralla, vaan lähinnä pyrähtelee siipiensä avulla sinne tänne.

Lohikäärmeen munia on esiintynyt televisiosarjassa, missä näkyy että munat ovat todella kookkaita suhteessa itse lohikäärmeeseen. Sanotaan että Kalmakauhut munivat pieniin rakoihin, kuten lautojen rakoihin tai onttojen puunrunkojen koloihin. Kalmakauhun poikasista ei tiedetä toistaiseksi mitään.



Näin koulutat lohikäärmeesi

Viikinkinuoret harjoittelevat taistelutaitojaan lohikäärmekoulussa Kalmakauhuja vastaan. Myöhemmin niitä parveilee Hikotuksen luokse, tämän istuessa nuotiolla Hampaattoman kanssa. Yksi liskoista nukahtaa Hikotuksen viereen, jolloin tämä ymmärtää kuinka väärässä viikingit ovat olleet oikeasti lohikäärmeistä.

Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Kalmakauhuja esiintyy useasti Öystilässä. Kylän vanhus Gothi näkyy usein pienen Kalmakauhu-parvin seurassa, ja kyseiset lohikäärmeet jopa nukkuvat tämän mökissä elokuvan loppupuolella. Ihan elokuvan lopussa Kalmakauhut palaavat onnellisina Gothin luokse, päästyään irti Harhauttajan hypnoosista.

Lyhytelokuvat

Kalmakauhuja esiintyy lyhytelokuvissa todella vähän. Muutama sellainen näkyy Yön Raivon Lahjassa, mutta Kalmakauhut eivät matkusta siinä muiden lohikäärmeiden tavoin pesimään kauas merelle. Sen sijaan niitä esiintyy vain muutama Öystilässä. Lisäksi Kalmakauhu esitellään Lohikäärmekirja-lyhytelokuvassa.

Lohikäärmeratsastajat

Kalmakauhuja esiintyy sarjassa säännöllisesti. Niitä näkyy monesti parveilemassa ympäri Öystilää. Toisella kaudella jokainen viikinkijengin jäsen saa itselleen koulutettavaksi Kalmakauhun. Hikotuksen Kalmakauhusta, Skarpista, tulee myöhemmin lentopostia kuljettava lohikäärme, joka toimittaa viestejä viikingiltä toiselle.